onnat_minti (onnat_minti) wrote in aural_atresia,
onnat_minti
onnat_minti
aural_atresia

My Violaine Morning - Where Is My Place To Play EP (2008)

Band shoegaze terbest pernah aku dengar dari Indonesia.Serius,mereka memang terbaik!


          

Shit-lah first time aku dengar lagu band ni aku ingatkan diorang dari UK takpun Jepun. Tak sangka gila diorang ni berasal dari Bandung, Indonesia. Dengan "sound distortion" ala - ala My Bloody Valentine di campur pulak dengan sound  - sound yang mengkhayalkan ala - ala Slowdive,Cocteau Twins dan juga sedikit campuran posrok, lagu diorang memang layan! (sambil aku buat entry ni pun aku tengah layan lagu diorang tau!)

Highy Recommended!


<>Untuk Ahli Komuniti Sahaja
Tags: dream pop, shoegaze, terbaik
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Comments allowed for members only

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments