?

Log in

No account? Create an account

Koleksi Lama Si Onnat: Bahagian 1 #-A




Selamat Memindah Turun. :)

Band : .Cut
Album(s) : Arctic Circles (2006)
Lokasi : Canada & France
Style(s) : Posrok

Band : 8mm Sky
Album(s) : Finders Keepers (2006)
Lokasi : Taiwan
Style(s) : Posrok

Band : 12Twelve
Album(s) : Speritismo (2003), L'univers (2006)
Lokasi : Barcelona,Spain
Style(s) : Posrok, Free jazz

Band :  14 Iced Bears
Album(s) : In The Beginning (2001)
Lokasi : United Kingdom
Style(s) : Twee, Indie pop

Band : 65 Days Of Static
Album(s) : One Time For All Time (2005), Hole (2005), Stumble.Stop.Repeat EP (2003)
Lokasi : Sheffield, United Kingdom
Style(s) : Posrok, Math

Band : A Five And Dime Ship
Album(s) : Sketchbook Vol.2 : Carry The Light
Lokasi : Austin,Texas USA
Style(s) : Posrok

Band : A Lily
Album(s) : Wake:Sleep (2006)
Lokasi : Canterbury, United Kingdom
Style(s) :  Ambient, electronic, Idm

Band : Aarktica
Album(s) : No Solace In Sleep (2000)
Lokasi : New York, USA
Style(s) : Posrok, ambient, electronic

Band : Actarus
Album(s) : Actarus (2005)
Lokasi : Luxembourg
Style(s) : Posrok, Math

Band : Æther
Album(s) : In Between the Frames (2005)
Style(s) : Posrok

Band : Alamaailman Vasarat
Album(s) : Käärmelautakunta (2003)
Lokasi : Finland
Style(s) : Avant Garde, progressive rock

Band : All Natural Lemon And Lime Flavors
Album(s) : Turning Into Small (1998)
Lokasi : New Jersey, USA
Style(s) : Shoegaze, dream pop, lush

Band : A Shoreline Dream
Album(s) : Avoid The Consequences (2006)
Lokasi : Colorado, USA
Style(s) : Shoegaze, dream pop, posrok

Band : Andydicktracymorganfreeman
Album(s) : So To Say, Not To Say, and These Are Things (2006)
Lokasi : Michigan, USA
Style(s) : posrok

Band : Anoice
Album(s) : Remmings (2006)
Lokasi : Tokyo, Jepun
Style(s) : posrok,ambient

Band : Antennas To Heaven
Album(s) : The Line Between Myth and Reality Has Always Been in Finland (2006)
Lokasi : Newcastle, United Kingdom
Style(s) : posrok

Band : Adelaide
Album(s) : Adelaide
Lokasi : New York, USA
Style(s) : posrok,ambient

Band : As The Poets Affirm
Album(s) : Awake (2006)
Lokasi : Ottawa, Canada
Style(s) : posrok

Bahagian ke-2, sambung minggu depan ok!


<>Link Untuk Ahli Komuniti Sahaja

Tags:

Transfovista (2007) DVD



Ya nama tengah aku "Pemurah Yang Amat". Haha

<>Download Links
  


Bagi peminat Cult Of Luna, Isis, mahupun Omega Massif.Band dari Boston,Massachusetts ini adalah sesuatu yang wajib anda dengar.

p/s: mungkinkah muzik gelap serta berat bawaan mereka adalah salah satu faktor penyebab kumpulan pop 5ive dibubarkan? hmm...


<> Untuk Ahli Komuniti Sahaja


Tidak perlu pengenalan untuk band ini kerana mereka baru sahaja singgah di  KL minggu lepas.

01. Intro
02. The Flames Beyond the Cold Mountain
03. The Kidnapper Bell
04. Moonlight
05. Interview with Lost Snow
06. Yearning
07. Yearning in Sweden
08. Sabbath
09. Lost Snow
10. Lost Snow Audience Shot
11. Gone in The Electrical
12. Mere Your Pathetique Light
13. A Thousand Paper Cranes in Hiroshima and NY
14. Com in Korea
15. Rainbow
16. Halcyon (Beautiful Days)
17. Gone / (Image Reflection) Collaboration with J (Live in Seattle) / The Kidnapper Bell dan lain2

<>Download Link

sgt.




Antara band favourite aku dari Jepun  tapi telah kurang diketengahkan oleh media massa kerana albumnya yang sukar didapati dan terhad. Ditubuhkan pada 1999 , band ini telah mengeluarkan 1 mini album 'Perception Of Causality' (2005) - (di mastering oleh Mino Takaaki (Toe) )  kemudiannya  1 Split  bersama  band Good  Music dibawah tajuk ' Sggmt!!' (2006) dan 'Sgt. with Damo Suzuki (live at Shimokitazawa)' pada 2007.
Dibintangi oleh Kouji Akashi (Bass) Mikiko Narui (Violin) dan Hitoshi Ono (Drum) , [*Sgt. masih tidak mempunyai guitarist yang tetap*] mereka dari Tokyo dan dibawah selian Penguin Market Rec.


Gabungan bunyian dari bass + guitar + violin +drum Sgt. pada kadar yang seimbang dan dari segi elemen posrok + jazz + ambient + emosi nya yang menjurus kearah modern-classical membuatkan si pendengar terus menantikan hasil seterusnya dari band ini . Jika anda pernah mendengar band Magyar Posse dari Finland, band ini adalah 'kembar bukan siamnya' di Jepun . Sound music mereka seakan sama tapi yang membezakannya ialah, Sgt. lebih menekankan  'keseragamanan dan ketepatan muzik ' mereka , malah elemen elemen ke'Jepun'an masih kedengaran dalam setiap lagu mereka.

Ya, memang setuju jika dikatakan band band dari Jepun (eg. Miaou, Toe, té , Anoice, Matroyshka etc.) mengekalkan imej 'fair play' , permainan muzik yang bersih serta kemas, dan ia adalah sebab utama yang membezakan mereka lain dari band barat amnya.

Antara koleksi album mereka :


Perception Of Causality  
Sggmt!!        
Sgt. with Damo Suzuki (live at Shimokitazawa ERA)

<>2 albums link

Tags:

  

Info mengenai Explosions In The Sky : Sila lawati blog lama kami

Ini ialah bonus disc sekiranya anda membeli album "All Of Sudden I Mis Everyone" versi extremely limited deluxe double CD edition.
Tracklist dan mereka yang terlibat didalam remix cd ini:

1. The Birth And Death Of The Day - (Jesu Mix)
2. Welcome, Ghosts - (Adem Mix)
3. It's So Natural To Be Afraid - (The Paper Chase Mix)
4. What Do You Go Home To? - (Mountains Mix)
5. Catastrophe And The Cure (Four Tet Mix)
6. So Long, Lonesome (Eluvium Mix)

<>Link Untuk Ahli Komuniti Sahaja

Tags:

Romance Of Young Tigers

Band posrok "feveret" aku selepas (Mono, Euphoria, Magyar Posse, Yndi Halda dan juga Day For Airstrikes) hahaha..

  

Band yang berasal dari Dayton,Ohio ini ditubuhkan pada awal tahun 2005 dan pada mulanya di anggotai oleh Seth Graham, Todd Osborn dan juga Jeremiah Stikeleather.Tetapi selepas EP sulung mereka " I Have Supped Full On Horrors (2007) di edarkan, Jeremiah Stikeleather telah meninggalkan band ini dan seterusnya  menyertai band metalcore "Twelve Tribes". Walaupun dengan ketiadaan Jeremiah Stikeleather, ini tidak mematahkan semangat ROYT untuk terus berkarya dan berjuang didalam arena "posrok" ini. Hasilnya, setahun kemudian mereka telah berjaya mengeluarkan EP terbaru "Marie" yang baru sahaja di edarkan pada bulan Julai tahun ini.Pada tahun ini juga mereka telah merakamkan cassette split bersama band "Capital Hemorrhage".Tempat Jeremiah Stikeleather juga telah digantikan dengan Gabe Mitchell dan Aaron Smith sebagai pemain bass sepenuh masa.(lupa nak bagitau,band ni takde bassist dulu..haha)

*Terkini : Mereka bakal mengeluarkan "3 way split" (mengikut sumber dalaman: akhir tahun ini) bersama "The Ascent Of Everest" dan juga sebuah band baru yang bakal meningkat naik dalam arena posrok: "We All Inherit The Moon". Tak sabar nih! =P


<> Link For Community Members Only

Songs Of 5th Season (Left, DSCO, Mono)

Khas untuk peminat - peminat Mono yang masih lagi demam dek penangan Mono tempohari.

    
*Taka yang hebat!

Left - (The Man Eating Window Says You Were Killed While Sleeping (New Edit) & U-)
Projek solo daripada Taka

DSCO - (I Didn't Know & Dissolving Sun)
Kolektif diantara Taka dan juga Midoriyama

MONO - Yesterday Once More (Cover Lagu Carpenter)
Malas nak taip. Sila baca di blog lama kami.


<> Link For Community Members Only

GIG : TOE & ENVY!!


One..Toe.. Go !!!


TOE   3/8/08






Minggu depannya  ...

Pack beg kamu, jangan lupa passport dan serta tak ketinggalan bekalan rokok ( dari malaysia k, sana mahal )
dan terus pergi ke Singapura pula untuk menyaksikan ..


ENVY  9/8/08


Straits Records proudly presents:
ENVY "Compiled Fragments"
Sat, 9 Aug 08. 7.30pm.
Esplanade Concert Hall
Singapura

Tickets: $88, $68, $58, $48, $38
( SGD 1= RM 2.39 )

SISTIC adalah wakil tiket sah temasya ini.
SISTIC Hotline: (65) 6348 5555 atau tempahan online www.sistic.com.sg

*Ada wakil SISTIC  di KL Sentral . Dekat area Starbuck . Go & chekedaut first k!!




sokongan padu yang amat
- ini bukan pic perhimpunan 1 juta rakyat .

Heima (2007) DVD



Just santapan untuk hujung minggu kamu yang baru menonton MONO semalam di Zouk
(mereka benar2 berjaya mencairkan mukus mukus dalam telinga aku, tahniah MONO) .

Kerana aku masih memerlukan rehat yang agak lama untuk aktiviti hujung minggu seterusnya, Nah copy-paste dari wikipedia ttg Heima ini..

"Heima (Translation: At Home) is a documentary and double DVD set about the tour around Iceland in the summer of 2006 of the band Sigur Rós. It was voted by users of the Internet Movie Database (IMDB) as the best documentary of all time [1]. During this tour they played two big open-air concerts at Miklatún - Reykjavík (30th July) and Ásbyrgi (4th August), as well as small scale concerts at Ólafsvík (24th July), Ísafjörður (26th July), Djúpavík (27th July), Háls, Öxnadalur (28th July) and Seyðisfjörður (3rd August) and a protest concert at Snæfellsskála (3rd August). The documentary also includes footage of an acoustic concert played for family and friends at Gamla Borg, a coffee shop in the small town Borg, on 22nd April 2007.

The documentary premiered in Iceland at the Reykjavík International Film Festival opening day, 27th of September 2007. Heima was
released 5th November 2007 (4th December in North America) in two editions, one including atmospheric photos in a photobook documenting the tour.

The DVD has sold 5,000 copies in Canada earning it a Gold Award under the Video Certifications"

Bak kata kanak2 Sg wang " Enjoyzz Geyluz"

ps: ohya,bg mereka yg bertanyakan bagaimana nak join (to download actually),kamu memerlukan akaun livejournal.com dan join sahaja komuniti ini. Ok

Download link